maandag 20 september 2021

Nabeschouwing en routekaart

Allereerst hier de uiteindelijke routekaartjes. Eén met de hele route vanaf Groningen, een met iets ingezoomd op de route in Frankrijk:


Nabeschouwing.

Heel vaak krijgen we de vraag of dat op onze leeftijd nu niet lastig is, kamperen in een tent. En dan met name dat slapen op de grond. Het antwoord is altijd: nee. We hebben uitstekende slaapmatten, en het enige wat je hoeft te doen is je daar op te laten zakken. De zwaartekracht helpt heel goed mee ;) Opstaan is ook helemaal niet moeilijk, je kunt je heel makkelijk omhoog drukken. In de grote tent zetten we een stoel klaar, die kunnen we dan eventueel gebruiken om dat proces iets te vergemakkelijken maar nodig is het niet. Sterker nog, je blijft er soepel bij! En verder, je zit overdag gewoon op een stoel. Niets ingewikkelds aan! Groot voordeel: bij thuiskomst gaat alles in een kast, niks geen opslag huren zoals voor caravan of camper. En verder heb je er ook geen omkijken meer naar. Niet poetsen van tevoren of schoonmaken na afloop. Kostentechnisch ook heel interessant, voor maximaal een paar honderd euro heb je via marktplaats een exemplaar dat jaren meegaat. Die van ons was zelfs splinternieuw, het vloeipapier zat er nog tussen (uit een failliete boedel van de fabrikant). Op de kampeerterreinen kunnen we de mooiste plekjes opzoeken. Heeft het dan helemaal geen nadelen, zo'n tent? Natuurlijk wel. Als het regent en je wilt opbreken is dat vervelend. Dan moet je hem nat in de zak proppen. Zolang je hem diezelfde dag weer ergens anders opzet is er verder niets aan de hand, dan droogt hij vanzelf. Als je naar huis gaat moet je hem daar uithangen of opzetten om te drogen. Maar dat hebben we eerlijk gezegd niet vaak bij de hand gehad. Deze keer hebben we hem thuis even uitgelegd omdat de randen wat vochtig leken maar dat bleek in de zak al opgedroogd te zijn. En als het regent en je wilt koken moet je ook even iets verzinnen, maar dat hebben we vrijwel nooit bij de hand gehad. Regen gaat altijd wel weer over, en anders zijn er wel restaurantjes of overdekte kookplekken te vinden. Voor ons is het dus geen moeilijke keus. Joe Simpson, bergbeklimmer, beschrijft mooi in zijn boek 'Over de rand', hoe bijzonder dat is, een tent: je hebt een stuk stof, haalt het uit een zak en even later is dat je eigen vertrouwde huisje. Die geur alleen al als je de zak van de tent openmaakt, van het tentdoek...

Het is duidelijk: wij zijn tentkampeerders en zullen dat blijven tot onze laatste snik. Als de grenzen in Amerika weer opengaan misschien nog eens die kant op, maar afgelopen weken in Frankrijk waren ook heerlijk. Vive la Tente! 


Enige informatie:

we kamperen in een Buena Vista Compact van Eureka, Breathable Technical Cotton. Slaapmatten zijn van Ayacucho, het huismerk van Bever, stretch comfort 7,5 cm dik. Slaapzakken van Outwell, Constellation LUX. Vrij volumineus maar echt heerlijk! Als je je omdraait draaien ze niet mee. 
Onze kleine tent is een model van Orzak, polyester, uit de WalMart in de VS. Niet meer verkrijgbaar. 

1 opmerking:

  1. Wat een leuk reisverslag weer! Door onze eigen vakantie heb ik nu pas de laatste posts gelezen, maar dat maakt ze natuurlijk niet minder leuk. Ik heb genoten en kan niet wachten, dat jullie weer op reis gaan, zodat ik weer mee kan genieten van jullie kampeeravonturen. Gelukkig heb ik nog lang niet al jullie Amerikaverhalen gelezen, want ik heb deze site immers pas kort voor jullie vakantie ontdekt. Ik kan dus nog even vooruit.En wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort ook eens in levende lijve, zodat we ook persoonlijk wat ervaringen kunnen delen.
    Groetjes van de andere kant van "stad",
    Franziska

    BeantwoordenVerwijderen